H2D Turkish Discussion (Türkçe)

Arkadaşlar diğer sayfalardaki yabancı dostlarımızı rahatsız etmeden ve yazışmalarımız aradan kaynamadan H2D ile ilgili olan konuşmalarımızı buradan yapabiliriz.

Adamım harikasın süper oldu bu yöntemin :hugs:

1 Like

H2D nin beni cezbeden tarafı renkli baskılar da atık miktarını minimuma indirebileceğini ve zaman tasarrufu sağlayabileceğini umut etmemdir. Birde daha geniş bir baskı alanı da tadından yenmez. Ayrıca baskı kalitesinin de çok daha iyi olabileceğini de bekliyorum. :grin:

1 Like

Size katılıyorum lakin fiyat seviyesi eğer 3,000 dolar üzerinde olursa Snap maker artisan ile büyük bir kapışmaya girecekler. Eğer daha önce incelemediyseniz Snap maker’a bir bakmanızı öneririm. Bambulabin H2D modelinde yalnızca iki renk kullanarak filament israfı minimum düzeye düşürülebilir. Ama 2’den fazla renk kullanacağınızda muhtemelen filament zaiyatı X1C deki gibi artacaktır.

Boyut konusunda, 350X320X325 biraz garip bir seçim olmuş. X1C ye göre büyük mü büyük lakin piyasadaki diğer büyük ölçekli yazıcılardan ufak kalmış. Büyük baskı yapacaklar için ne kadar yeterli olur tartışılır.

1 Like

Evet bu snap makerı daha önce bir youtube kanalın da incelemesini izlemiştim. Combo olanı çok sıradışı geldi bana. Ama nedense çok güven vermedi diyebilirim. Lakin devasa bir tablası var desek yalan olmaz. Bunun yanı sıra bir yazıcı da işlevsellik çok daha önemli olsa da biraz da karizması olmalı diye düşünüyorum. Snap maker biraz çirkin geldi gözüme. H2D de eğer sızdırılan görüntüler de ki gibi ise baya yakışıklı bir kasası olacak gibi. Mesela bu nokta da X1C oldukça karizma bir yapıya sahip. Bir diğer yandan H2D nin baskı hacminin ölçüleri dediğiniz gibi enteresan olmuş. Belki bir sonraki jenerasyon da bunu aşabilirler. Bu arada snap makerın 3 in 1 modeli fiyat olarak 150 bin bandın da. Bu nokta da H2D de yaklaşık fiyata satılacak gibi.

Snapmaker yazıcısını yakından inceleme fırsatım olmuştu, yerli sanayimizde kullanan firmalar var. Lakin snapmaker ın iyi olduğu ve kötü olduğu noktalar var.

İyi olduğu noktalar

• eğer yeni bir ekstruder veya kafa modülü çıkmazsa yazıcıyı değiştirmek yerine o modülü alıp deşitirebilirsin. Zaten yazıcının yeterli baskı alanı var ve güncellemelerden bu şekilde yararlanmak yazıcının eski model olarak kalmasını engelliyor ve geliştirmeye olanak sağlıyor.
  • Baskı kalitesi fena değil ve metal alaşım baskılar basabiliyor.

Yetersiz olduğu noktalar.
-Her ne kadar modüler bir yapıda olsa de eksen hızı ve yazma hızı bambulab’e kıyasla yavaş kalıyor
-Uygulaması ve pratik kısa yolları yetersiz.
-Bakım ve yedek parçaları pahalı

Bambulab bu işin tesla’sı/ DJI’ı diyebiliriz, 3b yazıcı sektörünü yazılımı ve pratikliğiyle başka bir noktaya götürdü. Diğer çinli firmalar onu takip eder hale geldi. Kendilerini kazanç yönünden çok güzel bir noktada tutuyorlar. Fiyat olarak Creality ve benzerlerinden yüksek, Ultimaker gibi endüstriyel yazıcıların altında bir noktadan devam ediyorlar.

Bakalım daha neler göreceğiz. :bomb:

1 Like

@alitopuz

Bambulab 3. parti yazılımlarını kendi cihazlarında kullanmanı istemiyor. Geçen aylarda bununla ilgili bir güncelleme yayınlamışlardı ve kullanıcıların tepkileriyle karşılaştılar. Ayrıyeten orca kullanmak senin için neyi değiştiriyor? Bambunun slicer’ı gayet yeterli değil mi?

Selam dostum Bambu Studio bence yeterli değil. Orca Slicer çok daha kapsamlı ve çok daha fazla ayar yapabilmek mümkün. Her iki dilimleyiciyi de kullandım ve her ikisinde de aynı ayarları kullanarak farklı baskılar aldım. Şahsen Orca bu konu da bir adım önde. BS’nin öyle bir atılım yapması gerekiyor ki diğer dilimleyicilere ihtiyaç bırakmaması lazım.

1 Like

Gördüğümüz üzere yeni modeller daha komplike ve modüler hale geliyor. Mesela lazer modülü takılıyken ufak bir hata tablaya zarar verebilir, veya Allah korusun yangına sebep olabilir. Zannımca bu sıkı denetimin sebebi, oluşabilecek kullanıcı hatalarını önlemek. BS prusa nın slicerını temel alınarak tasarlanmış. Güncellemelere de devam ediliyor. Zamanla daha fazla fonksiyon eklenecektir.

Ben daha önce oyun içeriği noktasında modellemeler yapıyordum. Ve bir 3D yazıcımın olması hep hayalimdi ve ilk yazıcım BLB X1C Combo oldu. Daha önce diğer marka 3D yazıcıları kullanmadığım için baskı kalitesi olarak Bambu harika diyemem ama şu bir gerçek ki X1C harikulade bir yazıcı. Tabiiki eksikleri yok mu elbette var. Baskı tablası mesela şahsen küçük. Birde BS çok yereli değil. Kamerası 1080 mp olsada oldukça kötü. Kabin içi ısıtma yok bu da ASA ve ABS gibi filamentler de baskı tablasından ayrılma baskı sırasında çatlamalar gibi problemler yaşatıyor onlarca baskım çöp oldu mesela. Kabin içi led çok yetersiz. Aslına bakarsanız Bambu tabiiki de hem kendini hem de müşterilerini korumak için belli bir takım önlemler almak zorun da. Bunu da yaparken müşterileri belli bir alana hapsetmeden yapmalı diye düşünüyorum. Mutlaka bir yolu vardır olmalı.Şu H2D bir çıksın söylediğiniz gibi biraz izleyip neler sunuyor bakacağım. Ki bence çok daha farklı versiyonları da çıkacaktır. Kasası plastik mesela P1S gibi ama sonra ne oldu metal kasalı X1 serisi çıktı. H2D nin de bu yönde farklı modelleri çıkabilir. Son olarak eğer dilediğim yönde bir yazıcı olursa şuda bir gerçek ki dilimleyiciyi çok umursamam :grin: :rofl:

1 Like

Dostum bu arada nerelisin TR demi yaşıyorsun yoksa gurbette mi? :slight_smile:

3B yazıcılarla olan deneyimim neredeyse 8 yıl oldu.
101 Hero ile yola başladım, kesinlikle bu yazıcının alınmasını tavsiye etmem. Sözün özü bu yazıcı için ucuz etin yahnisi diyebiliriz.

Ekteki yazıda kısaca kendimden bahsetmiştim

Şu an kullandığım yazıcı Tenlog TL-D3 Pro. IDEX tipi bir yazıcı, açıkçası pek memnun değilim uzun zamandır şahsi mühendislik tasarımlarımı basmak için profesyönel bir yazıcıya geçmeyi planlıyorum. Eğer H2D’nin 2025’in 1. çeyreği
nde çıkacağını bilmeseydim aylar önce X1C yi alıp şimdiye yoluma bakyor olurdum. Neyseki acelem yok ve alabileceğim en iyi BL yazıcısı için arkamı yaslayıp forumdekilerle tartışmaktan çok keyif alıyorum :joy:

Bu arada Konyalı’yım. Üniversite eğitimim için Yurt dışındayım, İnşallah mezun olduktan sonra memlektimize döneceğim.

Peki ben de size sormak isterim, ne işle meşgalesiniz.

Bu arada umarım yazıcı ikimizin de isteklerini tatmin eder ve fiyat olarak da üzmesin ki bizlere almak nasip olsun. Eğer alırsanız kesinlikle bana haber verin :blush:

• Ekstra ekipmanları ile birlikte (Lazer modülü, AMS 2) 5,000$'ın altında olduğu sürece ben bu yazıcının fiyatını kabul ederim. ama 3,000$ civarı olursa da tadından yenmez.
1 Like

Bende Ankara’dayım dostum. Bir devlet hastanesin de güvenlik personeli olarak taşeronda çalışırken kadroya geçtim. 2016 yılında Blender modelleme proğramı ile tanıştım ve birkaç yıl sonra uzaktan çalışma imkanıyla Senior Artist olarak yeni kurulmuş bir oyun şirketin de 1 yıl gibi modelleme ve kaplama üzerine işe başladım. Alitopuz 3D Model Designer | CGTrader bu linkten vaktiniz olursa çalışmalarıma bakabilirisiniz. :slight_smile: Teknolojiyi çok severim konu ne olursa olsun her fırsatta incelerken 3D yazıcı radarıma girdi. Ve hemen araştırmaya başladım ve İlk başlar da Creality K1 max çok ilgimi çekti ve bir huyum vardır dibine inmeden bir şeyi hemen satın almam. Sonra youtube de K1 max ile ilgili inceleme videosunun altına bi yorum yaptım ve oradan birisi sakın alma bir sürü problemi var dedi ve ekledi Bambu Lab X1C ye bakabilirsin 3D yazıcıların kralıdır Appledır diye de ekledi. Bir baktım işte bu dedim :rofl: BLB ile böyle tanıştık ve artık başka bir markayı da düşünmüyorum doğrusu. :grin: Bu arada benden önce alırsanız sizde mutlaka haber verin. Ayrıca Tanıştığıma çok sevindim çalışmalarınızı görmeyi çok isterim dostum sosyal medya hesabınız felan var ise ve mahsuru yoksa takip etmek isterim. :slight_smile:

1 Like

Ali abi sana özelden paylaşıyorum iletişim kanalımı, görüşebilmemiz için.

Geçen haftalarda Bambulab kickstarter’da Cyber Brick adlı bir kit sunumu yaptı. Kolay kodlanabilir bir ekosistem ile beraber geliyor. Projenin amacı ufak uzaktan kumandalı modifiye edilebilir oyuncaklar yapmak (Lego Technic/Mindstorm gibi). İncelemenizi tavsiye ederim.
https://www.kickstarter.com/projects/makerworld/cyberbrick-beyond-bricks/description

Ben “C - Ultimate Hardware Kit - KS Special” kitine destek oldum. Nisan ayında gönderimlere başlayacaklar.

1 Like

Selamlar,

Benim yazıcımda Snapmaker Artisan, cihaz baya kaliteli aslında hep 3D, hem lazer olsun diye almıştım 2 işi de baya iyi yapıyor. Freze olarak da güzel ama çok ortam tozu vs oluyor, freze biraz şov gibi geldi ama uğraşılırsa baya iş yapar. 3d yazıcısı gayet güzel biraz yavaş kalıyor ancak hatasız baskılar alıyorum genelde, programı biraz yetersiz ancak Snapmaker Orca Slicer için kendi sürümü üstünde çalışmaya başlamış bu baya iyi bir haber benim adıma. Ancak sırf 3d yazıcı için Bambulab tercih ederim gerçekten 2 tanıdığıma X1C aldırdım gayet memnunlar, bu yazıcıyı da merakla bekliyorum. İş yerinde K1 Max var gerçekten berbat bir yazıcı baştan sona sorun 20-30 baskıyı düzgün alıyor hiç bir parametre değiştirmeseniz bile buna filament de dahil biranda saçmalıyor söküp takmaktan bıktım artık, kesinlikle bulaşmayın derim. H2Dyde inşallah becerebilirsem K1Maxın yerine işyerine düşünüyorum çünkü hiç verim alamıyorum K1 Max dan bakalım özellikleri nasıl olacak?

1 Like

Ben az kalsın K1 Max alacaktım ki bir yorum beni X1C ye yönlendirdi ve iyiki de X1C yi almışım şuan çok çok memnunum.

Türkiye fiyatıyla ilgili ve ne zaman alabileceğimiz ile ilgili bilgiye erişebilen var mı ?

image

Yazıcının fiyatı X1E’den daha ucuz. Anlaşılan bambu yine sürümden kazanacak.

1 Like

bambulab resmi sitede ful versiyon için 3500 dolar istiyor.

Merhaba, Artisan’ın Freze modülü ile şimdiye kadar neler işlediniz?